Filmer

Här kan du se filmer om oss och om yrkeshögskolan. De får användas för redaktionell publicering eller i syfte att informera om vår verksamhet. Filmerna finns även på Youtube.


 • Detta är yrkeshögskolan!

  Kort om hur YH funkar, vilka utbildningar som finns, hur de är upplagda, vad LIA innebär, hur man söker, csn mm.

  Bra som introduktion och tänkt att användas bland annat av studie- och yrkesvägledare.

 • Yrkeshögskolan – För dig som är abetsgivare

  Yrkeshögskolan ger dig som arbetsgivare skräddarsydd, eftergymnasial kompetens. Kort om hur det funkar, hur du kan påverka utbildningarna och testa nya framtida medarbetare.

 • När drömmen blir verklighet

  Utbildningarna inom yrkeshögskolan är en mycket bra inkörsport till arbetslivet. Utbildningarna är anpassade efter arbetsmarkandens behov och det är därför ofta lätt att få jobb direkt efter utbildningen.

 • Erfarenhet och ambition värderas högt

  Att söka till yrkeshögskolan skiljer sig från att söka till universitet/högskola. Antagningen kan ske via exempelvis tester, intervjuer och problemlösningar. Din erfarenhet och ambition är ofta viktigare än dina betyg.

 • Bredd och variation i utbildningsutbudet

  Typiskt för yrkeshögskolan är mixen av studerande med olika bakgrund och ålder. Vissa kommer direkt från gymnasiet, andra har jobbat eller studerat på högskolan tidigare. Medelåldern är 29 år.

 • Presskonferens om expansionen av yrkeshögskolan

  Presskonferens från Myndigheten för yrkeshögskolans kontor i Västerås som ägde rum fredagen den 26 januari 2018 kl. 9.00. På presskonferensen berättar generaldirektör Thomas Persson om årets ansökningsomgång och expansionen av yrkeshögskolan.