GD har ordet: Vägledning inför ansökan om att bedriva YH

I den senaste ”GD har ordet” tydliggör Thomas Persson för er som är involverade i ansökningsomgången om hur vi resonerar när det gäller förändringar i regelverk och vad som kommer att vara viktiga komponenter i vår bedömning av ansökningar.

”Så har den dragit igång igen – ansökningsomgången till yrkeshögskolan. Jag förstår att ni är många som arbetar hårt nu för att få ihop både examinationer, antagning av nya studerande, nya ansökningar och hinna få lite sommarledigt. Och även i år finns en del nyheter att ta hänsyn till.

Jag vill gärna ägna denna GD har ordet åt att försöka göra det tydligare för er som är involverade i ansökningsomgången om hur vi resonerar när det gäller förändringar i regelverk och vad som kommer att vara viktiga komponenter i vår bedömning av ansökningar. Allt i syfte att svara mot många utbildningsanordnares önskemål om att vi ska bli mer transparenta avseende våra bedömningar av ansökningar.

Jag hoppas att mina tankar ska ge så mycket vägledning det bara går – även om det i slutänden handlar om en bedömning av varje enskild ansökan.”

 Läs mer: Vägledning inför ansökan om att bedriva YH