Idag öppnar ansökan om behörighetsgivande förutbildning

Foto: © Scandinav Bildbyrå

Mellan den 3 maj och 17 maj kan ni som redan har beviljad yrkeshögskoleutbildning (YH) ansöka om att få starta en behörighetsgivande förutbildning. Ansökan är öppen för er som bedriver utbildning inom områdena Teknik och tillverkning, Samhällsbyggnad och byggteknik eller Lantbruk, djurvård, trädgård, skog och fiske.

En behörighetsgivande förutbildning inom YH syftar till att ge den studerande kunskaper som motsvarar de krav på behörighet som är uppställda för den ordinarie YH-utbildningen. Förutbildningen får erbjudas i anslutning till en ordinarie utbildning inom YH, om det finns eller kan antas finnas brist på behöriga sökande till den ordinarie utbildningen och det behövs kvalificerad arbetskraft med sådan kompetens som den ordinarie utbildningen syftar till att ge.

Mer information och anvisningar hittar ni här.   

Ansök genom att logga in på Mina sidor, klicka på Yrkeshögskoleutbildning, Hantera beviljad utbildning, Blanketter. Välj blanketten Ansökan om behörighetsgivande förutbildning, och blanketten Mall för utbildningsplan, behörighetsgivande förutbildning.