Nu ökar trafiken – uppdatera Mina Sidor

Hur en utbildning presenteras på yrkeshogskolan.se kan påverka antalet sökande.

Foto: Emilia Jiménez-Bergmark, Bredda bilden

Om bara ett par veckor arrangeras landets största utbildningsmässa i Stockholm och Malmö. Samtidigt som mässan lockar över 27 000 besökare förväntas även trafiken på yrkeshogskolan.se att öka. Därför vill Myndigheten för yrkeshögskolan påminna alla utbildningsanordnare om att uppdatera informationen på Mina Sidor.

Antalet besökare på yrkeshogskolan.se slår nya rekord varje månad. Sedan expansionen av YH inleddes förra året har trafiken ökat med 40 procent, men trots ökningen finns det fortfarande utbildningsanordnare som inte uppdaterar informationen på Mina sidor. Det riskerar att leda till att potentiella studerande inte hittar till anordnarens hemsida för att söka till utbildningen.  

Saco-mässan är landets största utbildningsmässa och den äger rum i Stockholm på Älvsjömässan den 27–29 november och i Malmö på Malmömässan i Hyllie den 5 december. Besökarna är i huvudsak nuvarande elever och studenter som står inför utbildningsval, men även SYV, lärare, föräldrar och äldre yrkesväxlare.

Myndigheten kommer att vara på plats i Stockholm och Malmö för att informera om utbildningsformen och hänvisa intressenter vidare till yrkeshogskolan.se. De uppgifter som ni fyller i om er utbildning på Mina Sidor skickas automatiskt till yrkeshogskolan.se. Därför är det viktigt att ni fyller i rätt information så att potentiella sökande når fram till er hemsida.