Ansökningsomgång för kontakttolkutbildning inom yrkeshögskolan har öppnat

Foto: Scandinav

Nu kan utbildningsanordnare ansöka om statsbidrag för att ingå i den förlängda försöksverksamheten med kontakttolkutbildning inom yrkeshögskolan.

Ansökan är öppen mellan den 18 augusti och 17 september. Beslut meddelas vecka 43.

Ansökan

Länk till ansökan finns på sidan "Ansökningsomgång för kontakttolkutbildning inom yrkeshögskolan". Här finns även information om hur ansökan ska fyllas i.

Inbjudan till webbinarium

Onsdagen den 26 augusti håller vi ett webbinarium för de utbildningsanordnare som planerar att ansöka om att bedriva kontakttolkutbildning inom försöksverksamheten.

Gå gärna på förhand igenom ansökan och bifoga eventuella frågor till anmälan till webbinariet, så besvarar vi dem under webbinariet. Det finns även möjlighet att ställa frågor under själva webbinariet.

Under programpunkten ”Information om YH-systemet för er som är nya inom YH” finns chans att få fördjupad information för er som inte tidigare bedrivit utbildning inom yrkeshögskolan.

Program för webbinariet

Tid              Programpunkt 
10.00–10.15 Inledning
10.15–10.40 Information om YH-systemet för er som är nya inom YH
10.45–11.55 Genomgång av ansökan punkt för punkt där vi också svarar på era frågor
11.55–12.00 Avslutning

Anmälan

Anmälan ska ske via e-post till tolk@myh.se senast måndagen den 24 augusti. Uppge namn, yrkesroll, e-postadress samt skola/företag, så återkommer vi med en länk till webbinariet i Teams senast tisdagen den 25 augusti.

Mer information

Här finns allmän information om yrkeshögskolan

Har du frågor kan du mejla till tolk@myh.se eller ringa vår växel på telefon 010-209 01 00.