Lärande och undervisning efter pandemin – en blick in i framtiden

I det avslutande webbinariet från Distansstödsprojektet lyfter vi blicken och spanar in i framtiden. Hur har pandemin påverkat vår syn på lärande och undervisning, och vad väntar runt hörnet i fråga om metodutveckling och teknikanvändning inom nätbaserat lärande?

Under hösten har projektet Distansstöd fokuserat på de akuta utmaningar som anordnare av Yh-, tolk- samt konst och kulturutbildningar hanterat. Men mitt i allt detta som vi varit med om under 2020 så har vi samtidigt varit med om att skapa historia. Vi har ställt om stora delar av våra utbildningar med bibehållen kvalitet, och även utvecklat nya arbetsformer.

Den 17 december genomförs det sista webbinariet inom projektet Distansstöd. Där kommer vi lyfta blicken från de akuta utmaningarna, för att blicka framåt och diskutera dels hur pandemin på ett övergripande plan kommer att leda till en ny syn på lärande och utbildning, dels vad som väntar runt hörnet i fråga om metodutveckling och teknikanvändning inom nätbaserat lärande. Vi kommer att få höra både internationella och nationella perspektiv på dessa frågor.  

Medverkar gör Thomas Persson, generaldirektör Myh, Torunn Gjelsvik, generalsekreterare vid International Council for Open and Distance Education (ICDE), Alastair Creelman, specialist e-lärande vid Linnéuniversitetet, samt Ebba Ossiannilsson, vice ordförande Svenska Riksorganisationen för Distansutbildning (SVERD), styrelseledamot i ICDE, samt styrelseledamot i European Distance and e-Learning Network (EDEN). 

Program

09.00 – Välkommen!

09.05 – Thomas Persson

09.15 – Torunn Gjelsvik

09.40 – PAUS

09.45 - Alastair Creelman

10.05 – Samtal och frågor med Alastair Creelman och Ebba Ossiannilsson

10.30 – Tack för att ni deltagit på webbinariet!

10.30-11.00 – Eftersnack i Webbcafé

Praktiska detaljer

Datum och tid: 17 december 09.00 – 10.30, möjlighet till eftersnack i webbcafé 10.30-11.00 

Plats: Zoom videokonferens (länkar skickas via e-post till anmälda, om du ej får dem dubbelkolla i skräppost i din inkorg)

Sista tid för anmälan: 16 december kl 14.00

Länk till anmälan