Webbinarium: Arbetslivets medverkan – viktigare än någonsin

Det nära samarbetet mellan utbildningsanordnare och arbetslivet är en nyckelfaktor för Yh-utbildningar. Just nu i pandemitider är samarbetet viktigare är någonsin, ur flera perspektiv.

Arbetslivets medverkan i planering och genomförande av Yh-utbildningar har alltid varit viktigt. Men i dagens situation är samarbetet viktigare än någonsin. För arbetslivet är det av största vikt att det finns rätt kompetens när vi kommer ut på andra sidan om pandemin. För utbildningsanordnarna är behovet av samarbete större än tidigare när antalet studerande är rekordstort.

Omställningarna inom arbetslivet gör också att det finns ett behov av att utveckla utbildningarna så att de matchar det arbetsliv som vi kan se framför oss efter pandemin. Samtidigt finns det utmaningar i samarbetet när det saknas LIA-platser, och arbetslivet har svårt att öppna arbetsplatserna för studerande. Hur ska vi utforma det nödvändiga samarbetet så att vi löser alla dessa uppgifter?

Medverkande: Lotta Giesenfeld Boman, VD och ägare till Sigtunahöjden Hotell- och Konferens, och Erland Olbers, utredare MYH.

Praktiska detaljer 

Datum och tid: 26 november kl 09.00 – 10.00, möjlighet till eftersnack i webbcafé 10.05-10.35 

Plats: Zoom videokonferens (länkar skickas via e-post till anmälda, om du ej får den dubbelkolla i skräppost i din inkorg)

Sista tid för anmälan: 25 november kl 14.00

Länk till anmälan