Webbinarium: LIA och praktiska moment

Torsdag den 10 september genomförs ett webbinarium om Lärande i arbete (LIA) och praktiska moment under pandemin. Medverkar gör Therese Kälvelind, kvalitetsansvarig vid Academedia, Anna Persson, skolchef vid Dômen Konstskola och Inger Nordahl, enhetschef vid enheten för kvalitetsgranskning och utbildningsfrågor på Myndigheten för yrkeshögskolan.

En särskild utmaning under Coronapandemin är hur man ska genomföra LIA och praktiska moment i utbildningarna. Det handlar både om medverkande företag som inte kan ta emot studerande på LIA och praktik som planerat, men även om praktiska moment i den skolförlagda undervisningen som inte kan genomföras enligt ursprunglig plan. Det är en utmaning som delas av såväl platsbundna utbildningar som ställer om till distans som planerade distansutbildningar.

Vid webbinariet diskuterar vi hur man som anordnare kan genomföra LIA och praktiska moment på alternativa sätt under dessa nya förutsättningar. Ytterligare en fråga är hur Myndigheten för yrkeshögskolan kommer att bedöma olika alternativa lösningar på LIA och praktiska moment. Även denna fråga kommer vi att diskutera under webbinariet.

Therese Kälvelind, kvalitetsansvarig vid Academedia, berättar om hur de ställt om sin LIA under pandemin. Inger Nordahl, enhetschef på Myndigheten för yrkeshögskolan redogör för MYH:s syn på alternativa lösningar för LIA och praktiska moment. 

Datum och tid: 10 september klockan 09.00 – 10.00

Plats: Zoom videokonferens (länk skickas via e-post till anmälda)

Sista tid för anmälan: 9 september kl 14.00

Anmäl dig här 

Webbinariet teckenspråktolkas. Webbinariet spelas in, och en textad version kommer att publiceras i efterhand.