Webbinarium: Metod och verktyg för distansundervisning

Hur gör man, och vilka verktyg ska vi använda är två av de vanligaste frågorna när man behöver ställa om platsbunden undervisning till distans. I detta webbinarium får du svar på båda frågorna. Medverkar gör bland andra Kristina Lundén, utbildningsledare, och Inger Lindqvist, IKT-pedagog, båda från YrkesAkademin.

Vid en övergång från platsbunden undervisning till distans uppstår direkt frågor kring hur man ska ersätta hela eller delar av planerade pedagogiska moment och inslag till distans. En följdfråga är vilka verktyg som gör det möjligt att i så hög utsträckning som möjligt kan återskapa eller ersätta planerade moment. Ett vanligt fel är att man fokuserar på teknikval och verktyg först, och sedan tänker på vad man faktiskt vill göra. 

I detta webbinarium tar vi upp praktiska tips på hur man kan och bör tänka när man ska börja arbeta med digitala verktyg i en distanssituation, och hur man kan göra för att se till att det är pedagogiken som styr valet av verktyg och inte tvärtom. Medverkande i webbinariet är bland andra Kristina Lundén, utbildningsledare, och Inger Lindqvist, IKT-pedagog, båda från YrkesAkademin.

Datum och tid: 17 september klockan 09.00 – 10.00

Plats: Zoom videokonferens (länk skickas via e-post till anmälda, om du ej får den dubbelkolla i skräppost i din inkorg)

Sista tid för anmälan: 16 september kl 14.00

Anmäl dig här

Webbinariet teckenspråktolkas. Webbinariet spelas in, och en textad version kommer att publiceras i efterhand.