Webbinarium om examination på distans

Examinationer på distans innebär flera utmaningar. Hur säkerställer man identiteten på den studerande och skapar en rättssäker kunskapsbedömning? Dessa och fler frågor diskuteras på ett webbinarie den 1 oktober.

Examinationer och prov är områden som upplevts som speciellt utmanande för anordnare som ställt om till distansutbildning. Huvudfrågan är att kunna mäta de studerandes kunskap på ett rättssäkert sätt samtidigt som anordnaren kan garantera att de studerande når kurs- och utbildningsmålen. Särskilda utmaningar finns för YH-utbildningar med mycket praktiska examinationsuppgifter. Det finns också tydliga svårigheter med kvalitet vid examinationer i konst- och kulturutbildningar, då det inte är lätt att förmedla uttryck, känsla eller subtila nyanser i den typen av konst över en skärm, även när ljud och bild fungerar som bäst. Liknande utmaningar beskrivs i tolkutbildningarna där utbildningarnas praktiska delar uppges sakna bra tekniska distanslösningar 

Det finns dock goda exempel på hur anordnare löst dessa utmaningar. Det finns också exempel på hur nya tekniska lösningar utvecklas för att förbättra möjligheterna till rättsäkra examinationer. Detta är frågor som kommer att lyftas på webbinariet.

Medverkar gör bland andra Patrik Nilsson från Dugga.se, som tilldelades priset som året utbildningspartner av Microsoft.

Datum och tid: 1 oktober klockan 09.00 – 10.00

Plats: Zoom videokonferens (länk skickas via e-post till anmälda, om du ej får den dubbelkolla i skräppost i din inkorg)

Sista tid för anmälan: 30 september kl 14.00

Anmäl dig här 

Webbinariet teckenspråktolkas. Webbinariet spelas in, och en textad version kommer att publiceras i efterhand.

Missa inte att följa alla de aktiviteter som MYH arrangerar för utbildningsanordnare inom YH, tolk och konst- och kulturutbilning inom ramen för höstens Distansstödsprojekt. Håll ett öga på vår kalender här på myh.se. Vi erbjuder webbinarier, diskussionscaféer och podd! Här kan du läsa mer om projektet och aktiviteterna.