Effektiv rekrytering med LIA

Mer än hälften av de som fått jobb efter en YH-examen har anställts på den arbetsplats där de gjort sin LIA.

Foto: Scandinav

Företag som erbjuder LIA-platser till YH-studerande får enklare att rekrytera ny personal. Det anser Emil Brolin på konsultbolaget Apendo som nu valt bort rekryteringsfirmor och istället valt att hitta personal med hjälp av yrkeshögskolan eftersom det är ett bättre och billigare alternativ.

Lärande i arbetslivet (LIA) är en unik kombination av teori och praktik som bäddat för yrkeshögskolans framgångar och gjort utbildningsformen populär hos både studerande och arbetsgivare. Den senaste tiden har en del YH-studerande av förklarliga skäl haft svårt att hitta en LIA-plats, men de goda resultaten håller i sig. Enligt färska siffror från SCB får mer än hälften av de examinerade jobb hos den arbetsgivare där de gjort sin LIA.

Detta är något som konsultbolaget Apendo tagit fasta på. Tidigare använde de sig av rekryteringsbolag för att hitta personal. Det blev dyrt och ändå inte alltid särskilt bra. Nu gör företaget det mesta av sin rekrytering genom att de tar in LIA-studerande från yrkeshögskolan.

- Vi anställde den första LIA-studerande vi hade hos oss och sen har det bara växt. Vi anställde två till förra sommaren och nu har vi nyligen haft fyra studerande hos oss. LIA gör det möjligt för vårt företag att hitta personer med rätt talang och attityd. Därför är det ett bra sätt för oss att rekrytera, säger Emil Brolin på Apendo.

Även digitalbyrån Avantime har anställt tidigare LIA-studerande och enligt företagets VD Thomas Lindvall kommer det garanterat hända igen.

- Vi har byggt upp bra kontakter med en yrkeshögskola och har redan anställt två studerande därifrån. Det är ett roligt sätt att rekrytera som ger oss möjlighet att lära känna den studerande innan det blir aktuellt med anställning, säger Thomas Lindvall på Avantime.  

Tid för innovation

LIA är inte bara ett sätt att rekrytera ny personal. Enligt både Thomas Lindvall och Emil Brolin är de studerandes insatser viktiga för verksamheten.

- Vår bransch förändras snabbt och det är viktigt att vi hänger med. De studerande vi tar emot är med och jobbar i våra ordinarie projekt men de får också möjligheten att labba lite ny teknik och experimentera. LIA blir därför ett sätt för oss att kunna testa och lära nytt, säger Thomas Lindvall på Avantime.

Apendo erbjuder många studerande möjligheten att jobba deltid på företaget samtidigt som de gör sin praktik.

-De studerande ska känna att deras arbete är viktigt samtidigt som de förstår nyttan de bidrar med. Vi vill inte ge dem hittepå-uppgifter. Deras insats är lika viktig för oss som för dem, säger Emil Brolin på Apendo.

En investering

Emil Brolin tycker att LIA är en bra investering och vill även rekommendera andra att ge det en chans.

- Har man utrymme så är det roligt och ger jättemycket, både för verksamheten och mänskligt. Det är ett riktigt bra sätt att rekrytera personal. Det blir som en prövoperiod, säger Emil Brolin.

Samtidigt som LIA är ett bra sätt att rekrytera är Thomas Lindvall inte helt säker på att det passar för alla.

- Det har varit viktigt för oss att de studerande ska in i teamet på riktigt och vara med som om de verkligen jobbade på företaget. De är med i både interna och externa arbeten. Om en arbetsgivare har strikta strukturer som gör att man inte kan eller vill släppa in de studerande i verksamheten tycker jag att man lika gärna kan låta bli att ta emot dem. Det blir inte schysst. Jag tycker man ska se möjligheterna och låta dom bidra till innovation och utveckling, säger Thomas Lindvall.

Är du arbetsgivare och vill veta mer om yrkeshögskolan och LIA?