Fem anledningar att ansöka om YH-flex

Foto: Scandinav

Det finns fortfarande chans att medverka i försöksverksamheten YH-flex. Ansökningsomgången är öppen fram till och med den 26 februari. Nu vill Myndigheten för yrkeshögskolans projektledare Anna Kahlson uppmuntra fler utbildningsanordnare att prova på YH-flex.

YH-flex är ett nytt koncept som innebär en snabbare och mer flexibel väg till en YH-examen för personer som redan har yrkeskunskaper som motsvarar en betydande del av en yrkeshögskoleutbildning. Utbildning på YH-flexplats genomförs i två delar – först en validering för tillgodoräknande och sedan komplettering med ett individuellt och flexibelt upplägg för att kunna nå examen.

- Även om vi stänger ansökningsomgången i nästa vecka så tror jag att de anordnare som vill vara med hinner få ihop en ansökan. Det är förhållandevis enkelt att skriva en ansökan om YH-flex och det finns fortfarande ointecknade medel kvar i årets ansökningsomgång, säger försöksverksamhetens projektledare Anna Kahlson.

De första 130 YH-flexstuderande har under hösten 2020 blivit validerade och är nu igång med sin kompletterande utbildning för att nå examen.

- Vi är nöjda med de första resultaten i försöksverksamheten och ser att det här är ett koncept med stor potential som vi vill fortsätta att utveckla, säger Anna Kahlson.

Fem anledningar att ansöka om YH-flex

1. YH-flex ger dig som anordnare möjlighet att rekrytera nya studerandegrupper till era YH-utbildningar

2. Utbildning på YH-flexplats bidrar till effektivare/snabbare kompetensförsörjning och stärker era relationer med arbetslivet.

3. Var med och utveckla yrkeshögskolan. YH-flex är ett nytt och spännande koncept inom yrkeshögskolan.

4. Utveckla er kompetens inom validering, individuell studieplanering och flexibla studieupplägg

5. Ta del av ett viktigt erfarenhetsutbyte

Ansök nu

Ansökningsomgången är öppen till den 26 februari 2021 och ansökningar bedöms enligt principen först till kvarn. Ansökningsblanketten finns på Mina sidor och tar cirka 5 minuter att fylla i. Vänta inte med att skicka in er ansökan till sista dagen, sök nu.

Läs mer om YH-flex