Ny ansökningsomgång för YH-flex öppnar 1 februari

Nu kan utbildningsanordnare i yrkeshögskolan ansöka om statsbidrag för YH-flexplatser i försöksverksamheten. YH-flex är en snabbare och mer flexibel väg till examen för den som redan har yrkeskunskaper som motsvarar en betydande del av en yrkeshögskoleutbildning. Ansökan är öppen 1-26 februari 2021.

Vem kan söka statsbidraget? 

Anordnare som bedriver utbildning inom yrkeshögskolan kan ansöka om YH-flexplatser. Ansökan avser statsbidrag för YH-flexplatser som extra studerandeplatser på befintlig utbildningsomgång. De utbildningar som kan vara med i försöksverksamheten ska:
- ha planerad omgångstart under 2021. 
- ha beviljats statsbidrag eller särskilda medel.  
- leda till examen, dvs omfatta minst 200 YH-poäng.   

Ansökningshandlingar och anvisningar 

Mer information finns på Mina sidor och du behöver logga in för att hitta inbjudan och anvisningar samt ansökningsblankett.

- Inbjudan att ansöka inklusive anvisningar finns i guiden  YH-flex, inbjudan att ansöka om statsbidrag fas 2 på Mina sidor. 
- Ansökningsblankett finns under Blanketter på sidan Hjälp & informationMina Sidor. Blanketten heter YH-flex – ansökan fas 2 och tar ca 5 minuter att fylla i.
- Läs mer om YH-flex på myh.se

Lägg märke till att ansökningar bedöms löpande enligt principen först till kvarn och beslut meddelas samlat efter att ansökningsomgången stängt.