Nyheter

 • Lärande och undervisning efter pandemin – en blick in i framtiden

  I det avslutande webbinariet från Distansstödsprojektet lyfter vi blicken och spanar in i framtiden. Hur har pandemin påverkat vår syn på lärande och undervisning, och vad väntar runt hörnet i fråga om metodutveckling och teknikanvändning inom nätbaserat lärande?

 • Fortsatt hög andel i jobb efter YH-examen

  Trots att pandemin drabbat den svenska arbetsmarknaden hårt har nio av tio av de som tog examen från yrkeshögskolan förra året fått jobb efter examen.

 • Ny ansökningsomgång för YH-flex efter årsskiftet

  1 februari 2021 öppnar den andra ansökningsomgången i försöksverksamheten YH-flex. Utbildningar som har planerad omgångstart under 2021 är välkomna att ansöka om att bedriva utbildning på så kallad YH-flexplats.

 • ”Korta utbildningar blev en succé direkt”

  Yrkeshögskolans korta utbildningar har på mindre än ett år efter lanseringen fått stor uppmärksamhet. Efterfrågan från både studerande och arbetsliv har varit stor och till nästa år planerar regeringen en storsatsning på ytterligare 100 miljoner kronor. För den som vill bedriva en kort utbildning öppnar ansökan i februari nästa år.

 • Digitalt seminarium 2 december: Aktuellt inom validering

  Få en uppdatering kring vad som händer på valideringsområdet just nu och vad som väntar runt hörnet. Alla med intresse av validering som ett sätt att komma vidare till studier eller jobb är välkomna att delta.

 • Nu lanseras lärplattformen kompetens.nu

  Idag lanseras kompetens.nu, en lärplattform med aktuella och kvalitetssäkrade utbildningar där även uppdragsutbildningar inom YH finns med. Först ut är kompetensutveckling för industriföretag.

 • Uppföljning av schablonnivåer för statsbidrag inom yrkeshögskolan

  Myndigheten kommer med start denna vecka att följa upp schablonbelopp.

 • GD har ordet - Lite om läget inom YH

  Regeringens arbete kring covid-19-pandemin har inneburit att Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) i vårändringsbudgeten fått ökat anslag för fler platser i yrkeshögskolan under 2020-2022.

 • Nytt sista rekvisitionsdatum för YH-flex

  Sista rekvisitionsdatum för de YH-flexplatser ni beviljades tidigare i år är framflyttat till tisdagen den 26 januari 2021. Det har även gått ut information till de som står som kontaktperson för respektive utbildning med YH-flexplatser.

 • Projekt Valideringslyft beviljat av Svenska ESF-rådet

  Myndigheten för yrkeshögskolan har blivit beviljade medel från Europeiska socialfonden för projekt Valideringslyft. Målet med projektet är att skapa en regional infrastruktur för validering i arbetsliv och utbildning.

 • SeQF 5 år - se konferensen i efterhand

  För dig som inte hade möjlighet att delta i livesändningen av årets stora SeQF-konferens 18 november finns det nu möjlighet att se hela förmiddagen i efterhand.

 • Webbinarium: Arbetslivets medverkan – viktigare än någonsin

  Det nära samarbetet mellan utbildningsanordnare och arbetslivet är en nyckelfaktor för Yh-utbildningar. Just nu i pandemitider är samarbetet viktigare är någonsin, ur flera perspektiv.

 • Ny ansökan om kurser och kurspaket i yrkeshögskolan

  Myndigheten för yrkeshögskolan planerar för att nästa år öppna för en möjlighet att ansöka om att bedriva korta yrkeshögskoleutbildningar (kurser och kurspaket).

 • Digitala beslut om att ingå i YH

  Från 1 januari 2021 kommer myndigheten fatta och expediera beslut digitalt om att ingå i yrkeshögskolan.

 • Saknade formella meriter – nu ska målaren Patric bli programmerare

  Varje år antas tusentals studerande till yrkeshögskolan trots att de saknar formella meriter. En av de som under hösten påbörjat en utbildning tack vare validering av reell kompetens är den tidigare målaren Patric Bergkvist från Lysekil.

 • Ansökan för statsbidrag branschvalidering öppnar 9 november

  Den 9 november öppnar en ny ansökningsomgång gällande statsbidrag för utveckling av branschvalidering. Arbetsgivarorganisationer, arbetstagarorganisationer samt organisationer gemensamma för arbetsgivare och arbetstagare är välkomna att söka.

 • Webbinarium 12 november: LIA

  En del anordnare blev i våras tvungna att skjuta upp eller anpassa LIA eftersom arbetsplatserna hade svårt att ta emot studerande. Idag står vi inför fortsatta utmaningar i och med att en större grupp studerande ska ut på LIA under det kommande året. Många arbetsplatser arbetar fortfarande helt på distans och andra har fullt upp med att lösa de akuta situationer som uppstått. Hur kan vi organisera LIA under dessa förutsättningar utan att missa kursmålen?

 • Save the date: Digitalt seminarium – aktuellt inom validering

  2 december presenteras en uppdatering kring vad som händer på valideringsområdet just nu och vad som väntar runt hörnet. Alla med intresse av validering som ett sätt att komma vidare till studier eller jobb är välkomna att delta, antingen du arbetar med frågorna eller bara vill följa utvecklingen.

 • Informationsinsats: Allt är inte som vanligt

  Med anledning av Covid-19 har Folkhälsomyndigheten tagit fram en nationell informationsinsats som riktar sig till alla skol- och utbildningsformer i Sverige. Som utbildningsanordnare kan du bidra genom att dela kampanjen vidare.

 • SeQF 5 år - digital konferens

  SeQF firar fem år. 18 november blickar vi fem år bakåt och fem år framåt.

Sidan 4 av 16