Valideringskartan

Valideringskartan samlar olika möjligheter till validering på ett ställe.

Ett stöd för dig som vill hitta vägar till validering av reell kompetens för studier och arbete.

Valideringskartan ger en snabb överblick över möjligheterna till validering och vem som ansvarar för vad. Varje avsnitt innehåller kort information och länkar vidare till de som ansvarar för valideringens genomförande eller till ansvarig myndighet.

För vägledare och andra 

Ansvaret för validering delas av flera olika aktörer, inom både utbildning och arbetsmarknad. Genom att samla information på ett ställe ska valideringskartan underlätta för i första hand personer som arbetar med vägledning, till exempel studie- och yrkesvägledare, handläggare på Arbetsförmedlingen eller omställningscoacher. 

Kartan kan även komma till nytta för andra grupper, till exempel företrädare för en region eller bransch, och användas för att informera om validering.

Utbildning och jobb

Kartan har ingångar både för behörighet till utbildning eller tillgodoräknande, samt för vägar till arbete. Det finns även information om en del andra möjligheter, till exempel om folkbildningens arbete med validering och bedömning av utländsk utbildning.

Kvalitetssäkring och synpunkter

Valideringskartan är kvalitetssäkrad i samverkan med andra myndigheter med ansvar för valideringsfrågor och presenteras i form av en interaktiv pdf.

Öppna och anpassa förstasidan till ditt fönster. Klicka sedan i rutorna för att komma till de olika avsnitten. Du återvänder till förstasidan genom att klicka på "krysset" till höger. 

Om du upplever problem när kartan öppnas i din webbläsare och att vissa delar inte syns, så kan det lösa sig genom att du rör muspekaren över kartan. Du kan också ladda hem pdf:en och öppna den i Adobe Acrobat Reader.

Ladda hem valideringskartan här pdf-ikon

Om du har synpunkter eller kommentarer på valideringskartan är du välkommen att kontakta ansvarig utredare Svante Sandell via e-post här.