Distansstöd – för anordnare som ställer om till distansundervisning

Myndigheten för yrkeshögskolan har fått ett regeringsuppdrag att under 2020 ge ett utökat stöd till utbildningsanordnare inom de utbildningsformer som myndigheten ansvarar för i frågor som rör distansundervisning. Detta stöd kommer myndigheten framför allt lämna genom en rad aktiviteter inom ramen för projektet ”Distansstöd”.

Vad finns för dig som anordnare från projektet Distansstöd

Projektet erbjuder mötesplatser i form av återkommande webbinarier och webbcaféer. Där möter du experter på distansundervisning och kan samtala med andra anordnare som utvecklat bra lösningar för distansundervisning. Du får även tillgång till redaktionellt material i form av podcasten “Distansstödspodden” och filmat material på Youtube. Vi har valt teman och exempel som anordnare tipsat om.

Webbinarier

Webbinarier genomförs på torsdagar, jämna veckor, klockan 9.00 – 10.00. Webbinarierna innehåller goda exempel där du har möjlighet att ställa frågor till de medverkande. Du kan också se textade inspelningar av tidigare webbinarier.

Se kommande webbinarier

Se tidigare webbinarier

Distansstödspodden

Distansstödspodden publiceras fredagar udda veckor. Innehållet kompletterar föregående veckas webbinarium. Du kan naturligtvis lyssna på podcasten fristående, utan att ha deltagit vid webbinariet.

Mer information om distansstödspodden

Övrigt redaktionellt material 

Projektet tar löpande fram filmer och annat redaktionellt material. 

Här hittar du materialet

Kontakta oss

Har du önskemål om områden, utmaningar eller andra frågor som ska tas upp inom projektet Distansstöd, eller har du erfarenheter och goda exempel som du vill bidra med? Hör av dig till projektet via e-post till distansstod@myh.se.

Vi som arbetar med Distansstöd är:

Mikael Andersson, projektledare
mikael.andersson@myh.se
Telefon: 070-603 42 60

Linda Andersson, eventkoordinator
linda.andersson@myh.se
Telefon: 073-821 86 99

Elin Rodin, eventkoordinator
elin.rodin@myh.se
Telefon: 073-034 08 98

Lisa Karinsdotter-Pålsson, innehållsredaktör
lisa.karinsdotter@myh.se
Telefon: 073-211 07 31

Olivia Bons, innehållsredaktör
olivia.bons@myh.se
Telefon: 073-626 17 22