Distansstöd – för anordnare som ställer om till distansundervisning

Myndigheten för yrkeshögskolan har fått ett regeringsuppdrag att under 2021 ge ett fortsatt utökat stöd till utbildningsanordnare inom de utbildningsformer som myndigheten ansvarar för i frågor som rör distansundervisning. Stödet kommer myndigheten framför allt lämna genom olika resurser och material från aktiviteter som genomförs inom ramen för Distansstöd.

Vad finns för dig som anordnare inom Distansstöd

Vi erbjuder mötesplatser i form av återkommande webbinarier. Där möter du experter på distansundervisning och kan samtala med andra anordnare som utvecklat bra lösningar för distansundervisning. Du får även tillgång till redaktionellt material i form av podcasten “Distansstödspodden” och filmat material på Youtube. Vi har valt teman och exempel som anordnare tipsat om.

Webbinarier

Webbinarierna innehåller goda exempel där du har möjlighet att ställa frågor till de medverkande. Du kan också se textade inspelningar av tidigare webbinarier.

Se kommande webbinarier

Se tidigare webbinarier

Nanolearning

Vi erbjuder löpande digitalt utbildnings- och vägledningsmaterial till olika områden där vi ser att stöd behövs.

Vägledning för arbete med kursplaner inom yrkeshögskolan (YH)

Distansstödspodden

Innehållet i distansstödspodden kompletterar tidigare webbinarier. Du kan naturligtvis lyssna på podcasten fristående, utan att ha deltagit vid webbinariet.

Mer information om distansstödspodden

Övrigt redaktionellt material 

Vi tar löpande fram filmer och annat redaktionellt material. 

Här hittar du materialet

Kontakta oss

Har du önskemål om områden, utmaningar eller andra frågor som ska tas upp inom Distansstöd, eller har du erfarenheter och goda exempel som du vill bidra med? Hör av dig till oss via e-post till distansstod@myh.se.