Validering i praktiken – en webbutbildning
Den digitala utbildningen Validering i praktiken riktar sig till dig som arbetar med validering i din yrkesroll. Det gäller både validering inom arbetslivet och inom utbildningsområdet. I webbutbildningen får du lära dig vad som händer före, under och efter en validering.
Webbutbildningen är framtagen av Myndigheten för yrkeshögskolan och Skolverket. Den är kostnadsfri. Effektiv tid för genomförande är cirka 3 timmar, men förmodligen går det åt mer tid eftersom du får göra övningar och reflektioner längs vägen. Det är möjligt att pausa när du vill och att fortsätta där du slutade vid ett senare tillfälle.
Skapa konto och logga in
För att ta del av utbildningen skapar du först ett konto. Sedan kan du logga in för att ta del av innehållet.
Skapa konto eller logga in:
Målgrupper för utbildningen
Webbutbildningen är framtagen av Myndigheten för yrkeshögskolan och Skolverket och har ett brett perspektiv. Målgrupperna är personer som arbetar med validering och de som är ansvariga för eller intresserade av validering hos utbildningsanordnare, kommuner, företag, branscher, regioner, myndigheter, omställningsorganisationer och andra aktörer.
Så ser utbildningen ut
Validering i praktiken består av sex moduler. I dem får du kunskap om validering och om hur arbetet före, under och efter en validering kan se ut för att säkra att arbetet håller hög kvalitet. Utbildningen varvar faktaavsnitt, case och interaktiva övningar. Webbutbildningen syftar till att ge breda kunskaper om validering i praktiken.
Om utbildningen
Du genomför utbildningen enskilt eller tillsammans med andra, i egen takt. Inga förkunskaper krävs. Den effektiva tiden för utbildningen är cirka 3 timmar, men utbildningen kan ta betydligt längre tid än så. Det beror på vilka förkunskaper du har och hur mycket tid du väljer att lägga på de olika modulerna. När du genomfört utbildningen får du ett intyg.
Därför ska du gå utbildningen
Målet är att du som går utbildningen ska få:
- förståelse för vad validering är och dess fördelar och utmaningar
- kunskap om viktiga begrepp inom validering
- fördjupad kunskap och förståelse om inledande kartläggning, fördjupad kartläggning, bedömning och resultat av validering
- kunskap om metoder och arbetssätt för validering.