Till innehållet

Uppdragsutbildning till behandlingspedagog gav bekräftelse och yrkestitel

Efter avslutad uppdragsutbildning till behandlingspedagog har kollegorna på Attendo Broarp i Eksjö mycket gott att säga. Självförtroendet och kunskaperna har ökat, lönen likaså. Därmed inte sagt att det var helt lätt att jobba heltid och studera samtidigt.

Från vänster: Mahmoud Issa, Muaid Muasas, Bujar Salihu,, Kushtrim ”Kurre” Murseli och Mustafa Albasha.

Foto: Maja Geffen/MYH

Helena Heynemann är verksamhetschef hos Attendo i Eksjö. ”Man kan tycka att uppdragsutbildning kostar. Men det kostar mer tid och pengar att ta in ny personal, och det sliter både på befintlig personal och på ungdomarna som bor här. Man ska belöna personal som faktiskt har jobbat här länge. De ska få något tillbaka, tänker jag.”

Foto: Maja Geffen/MYH

”Visst har det varit mycket att plugga när man jobbar. Man har ju ett liv också, men det var verkligen värt det”, säger Mahmoud Issa till höger. ” Det var avgörande att vi kunde korta av utbildningen med validering och jobba heltid medan vi pluggade. Annars är det ju två hela år som man bara kan ta vikariat”, säger Bujar Salihu till vänster.

Foto: Maja Geffen/MYH

”Det är en väldigt fin möjlighet att plugga samtidigt som man arbetar. Jättebra initiativ från vår arbetsgivare”, säger Christoffer Magnusson.

Foto: Maja Geffen/MYH