Snabbkurser och vägledning
Här har vi samlat stödartiklar och kurser som vänder sig till dig som är utbildningsanordnare.
Individuella anpassningar i en utbildning – rättigheter och skyldigheter för anordnare
Myndigheten får ofta frågor om hur långt anordnarens ansvar för att göra individuella anpassningar i en utbildning sträcker sig. Dan Andersson, som arbetar med tillsyn på myndigheten, hjälper till att reda ut begreppen i nyheten nedan.
Arbetslivets roll för att anta brett men rekrytera rätt från yrkeshögskolan
Yrkeshögskolan ska vara en bas för strategisk kompetensförsörjning. Myndighetens expert på tillträdesfrågor, Axel Adelswärd, ger tips på hur en väl genomtänkt behörighets- och urvalsprocess kan öppna upp för individer med olika bakgrund och ge arbetsgivare större möjligheter att i slutändan hitta ”rätt kompetens”.
Så här får du ett examensarbete inom yrkeshögskolan att ”flyga”
Myndigheten för yrkeshögskolans experter Ann-Sofie Sydow och Ernesto Cerizola reder ut vad som utgör ett riktigt bra examensarbete inom yrkeshögskolan.
Bunden eller distans? Låt utbildningsupplägget följa yrkesrollens utveckling
Myndighetens kvalitetsgranskare Karolina Phil berättar om hur ett väl genomtänkt upplägg kan förbereda de studerande för ett yrkesliv där formerna för hur och var vi utför vårt arbete numera kan se radikalt annorlunda ut än vad vi traditionellt är vana vid.
Breddat YH-utbud kräver breddad marknadsföring
Myndighetens kommunikationschef Jenny Sörby ger tips på hur du som anordnare kan tänka i tider av omställning och i ett nytt landskap av yrkeshögskoleutbildningar.
Yrkeshögskolan och SeQF – hur förhåller de sig till varandra?
Vad betyder det att en utbildningsaktör har fått en kvalifikation nivåbestämd enligt den svenska referensramen för kvalifikationer, SeQF? Är den automatiskt detsamma som en yrkeshögskoleutbildning då? Har myndigheten granskat och godkänt utbildningen?
Det är vanliga frågor till Myndigheten för yrkeshögskolan, som SeQF-handläggaren Magnus Sjöström besvarar.
Fokus på utbildningarnas effekt ger ökad lönsamhet för arbetslivet
Ann-Sofie Sydow arbetar med kvalitetsfrågor på myndigheten och ger råd om hur fokus på effekt i ledningsgruppsarbetet kan ge en utbildning som levererar fullt ut – både för studerande och för det anställande arbetslivet.
Vägledning för arbete med kursplaner inom yrkeshögskolan
Vi erbjuder löpande digitalt utbildnings- och vägledningsmaterial till olika områden där vi ser att stöd behövs. Denna vägledning har myndigheten för yrkeshögskolan tagit fram till stöd i arbetet med kursplaner inom YH.
Webbkurs för LIA-handledare
Denna webbkurs vänder sig till LIA-handledare inom yrkeshögskolan. Den kan användas som ett komplement till annat underlag som LIA-handledaren behöver och som utbildningsanordnaren ansvarar för. Kursen är tänk som ett stöd som är frivilligt för anordnaren att använda.
20 min snabbkurs – Så här lägger du upp en kursplanering i Microsoft Teams
Medverkande: Peter Haaland, IHM Business School.
20 minuter snabbkurs – Interaktivitet i distansundervisningen
Så här förstärker du interaktivitet i distansundervisningen.
Medverkande: Inger Lindqvist, konsult vid Yrkesakademin, LQTConsultin.